Kurkumín je od nepamäti súčasťou ajurvédy (najstarší celistvý lekársky systém o zásadách zdravého spôsobu života). Produkuje sa z rastliny kurkuma. Z jej koreňa sa vyrába aj korenie a tvorí súčasť známej zmesi – kari – a jedlo sfarbuje na sýto žltú farbu. Prírodná kurkuma je však vo vyšších dávkach pre telo veľmi ťažko vstrebateľná, percento vstrebania sa u jednotlivých ľudí líši, ale môžu to byť len nízke 3 % látky. Preto sme ju pre Vás pripravili v lipozomálnejforme.
Okrem nižšie uvedených vlastností, medzi najdôležitejšie prínosy kurkumínu patrí jeho protizápalový účinok. Výsledky testu, kde 172-om ľuďom bol podaný kurkumín oproti 170-im ľuďom, ktorí sa len domnievali, že dostali kurkumín (placebo), ukázali, že sa významne znížila hladina látky ukazujúcej prebiehajúci zápal v tele, teda došlo k zmenšeniu zápalu. V súvislosti s protizápalovými účinkami môže napomôcť s úľavou od bolesti kĺbov spôsobenej zápalom.
Taktiež napomáha zlepšeniu antioxidačných vlastností organizmu.